Close
0 produkter - kr 0,00
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Inkl/eks MVA
  Søk

  Medier, oljer og løsemidler for oljemaling

  Medier, oljer og løsemidler for oljemaling fra Winsor & Newton

  Oljemaling kan brukes rett fra tuben, men de fleste blander eller tynner den ut for å få en annen konsistens eller for å redusere tørketiden. I en verden av medier, oljer og løsemidler er det ikke alltid lett å vite hva man skal gå for. Bli litt bedre kjent med de og få en oversikt over de ulike typene her. 

  Vi skiller mellom medier, oljer og løsemidler

  Medier
  Medier for oljemaling brukes til å endre egenskapene til oljefargen. Medium kan brukes til å øke glansen, forbedre flyten i malingen og for å lage tekstur i ditt maleri. Mediumene er basert på bindemidlene som brukes i oljemaling.

  Oljer
  Oljer for oljemaling brukes til å endre konsistens, glans og tørketid. De ulike typene oljer inkluderer linolje, saflorolje og valmueolje. Oljene er også idelle for å forhindre overtynning av malingen. 

  Løsemidler
  Løsemidler for oljemaling brukes til å fortynne oljemaling, men også til rengjøring av maleri, overflater, pensler og annet utstyr. Alle løsemidler er spesielt raffinert for kunsterbruk. 

  Gå til oljemedier

   


  Blending & Glazing
  Blending & Glazing forlenger tørketiden og forbedrer flyten i malingen. Den forbedrer også transparens og dybde, og egner seg godt til lasering. Når den er tørket gir den en slitesterk, glossy overflate.


  Liquin Original
  Liquin Original er en bestselger blant malemedier. Liquin gir deg både glans, forbedrer oljemalingens transparens, gjør den mer lettflytende, og forkorter tørketiden. Den forhindrer også gulning. Den halverer tørketiden til tradisjonell oljemaling, og er "ta-på"-tørr i løpet av 1-6 dager avhengig av fargen og tykkelsen på strøkene.


  Liquin Fine Detail
  Liquin Fine Detail er tynnere malemiddel og den mest flytende i Liquin-familien. Den gjør at malingen tørker hurtig, og du får jevne flater uten spor av penselstrøk. Den er spesielt egnet for fine detaljer.


  Liquin Light Gel
  Liquin Light Gel er hurtigtørkende med en mer geleaktig konsistens, som gir jevne og glatte strøk. Den gir ikke dryppeeffekt når den blandes med maling. Ideell for lasering og forhindrer gulning. 


  Liquin Impasto
  Liquin Impasto er et halvblankt, hurtigtørkende impasto malemiddel som ikke gulner. Bevarer skarpe teksturer og penselstrøk, og gir malingen ekstra volum.   Liquin Oleopasto
  Liquin Oleopasto er et semimatt, hurtigtørkende, impastomedium som gir volum og tekstur. Den tykner og strekker malingen, og egner seg til impasto- og teksturteknikker. Forindrer gulning.  
  Cold Pressed Linseed Oil
  Kaldpresset linolje tørker noe raskere enn raffinert linolje. Den er noe gul og ekstraheres uten bruk av varme. Kaldpresset linolje forbedrer de flytende egenskapene til malingen og øker glans og transparens. Den reduserer konsistensen og penselstrøk, og er også ideell for sliping av pigmenter. 


  Drying Linseed Oil
  Drying Linseed oil er en mørkere linolje som gir glans til malingen samtidig som den tørker raskere. Den forbedrer malens flytende egenskaper, øker glans og transparens. Den kan også blandes med andre oljer for å få de til å tørke raskere. 


  Linseed Stand Oil
  Linseed Stand Oil er en blek, viskøs olje som gjør tørketiden tregere og gir en glatt, emaljefinish uten merker av penselstrøk. Den er ideell for lasering og fine detaljer ved blanding med løsemidler.  Refined Linseed Oil 
  Raffinert linolje er en standard linolje som brukes i all oljemaling. Ved å tilføre linolje gir du malingen mer transparens og glans, samtidig som malingen får en tynnere konsistens. Forlenger tørketiden, og den kan legges til i andre oljer for å forlenge tørketiden.  Drying Poppy Oil
  Drying Poppy Oil, er en hurtigtørkende, blek olje laget av valmuefrø, som egner seg godt for hvite og lyse farger. Den reduserer konsistensen, og øker glans og transparens. Forhindrer gulning. 
  Sansodor
  Sansodor er et luktfri løsningsmiddel for oljemaling. Brukes for å tynne ut oljemaling og rense verktøy. Forkorter malingens tørketid. Egner seg for olje og alkydfarge, og er fin for kunstnere som foretrekker å unngå terpentin.   


  Terpentin
  Destillert terpentin brukes for å tynne ut oljemaling og rense verktøy. Forkorter malingens tørketid. Den egner seg også til å fjerne ferniss (inkludert Dammar ferniss). Den skal lukkes godt, ikke oppbevares i sollys og bør ikke brukes om den har tyknet.   


  White Spirit
  Renset white spirit for kunstnerfarger. Egner seg for tynning av oljemaling og rengjøring av pensler. Den har noe lenger tørketid enn terpentin. 


  Artist' Picture Cleaner
  Artists' Picture Cleaner er et rengjøringsmiddel som passer til rengjøring av fernisserte malerier. Middelet løser opp oksidert linolje og fjerner skitt og partikler fra den gamle fernissen. Artists Picture Cleaner består av en emulsjon av copaiba balsam, dipenten, tallolje og amoniakk. Skal ikke brukes som løsningsmiddel i maling.

  Gå til oljemedier