Close
0 produkter - kr 0,00
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Inkl/eks MVA
  Søk

  Pastell og oljepastell


  Stilleben med firkantede pastellstifter

  Pasteller

  Pasteller lages ved å blande fargepigmenter med kritt og bindemiddel. Vi skiller gjerne mellom bløte og harde pastellkritt. Forskjellen er hovedsakelig at det er mer bindemiddel i de harde, noe som gjør at de egner seg bedre til skarpe linjer og konturer. Det finnes også pastellblyanter som ser ut som en vanlig fargeblyant, men som har pastellkrittets egenskaper. Pastellblyanter egner seg spesielt godt til detaljer og skisser. 

  Ulike typer pastell

  • Runde stifter
  • Firkantede stifter
  • Pastellblyanter med treinnfatning

  Vi har ulike typer tørre pasteller fra Derwent, Cretacolor og Mungyo.
  Se de i nettbutikken her >>


  Pastellblyanter med treinnfatning fra Derwent

  Fiksativ for pastelltegning

  Arbeider utført med tørre pasteller, kull og kritt må fikseres for å feste fargen til underlaget. Vi anbefaler Winsor & Newton Professional Fixativ. Tilgjengelig i sprayboks á 150 ml og 400 ml. For pastell, kritt og bly.

  Spisseteknikker for pastellblyanter

  Pastellblyanter er mer ømtåelig enn vanlige blyanter, blant egenskapene til pastellen er deres evne til å smuldre og gnies ut i papiret. Dette betyr at de må behandles med mye mer forsiktighet ved spissing. Det er adskillig større sjanse for å knekke pastellspissen enn på andre blyanter. Vi anbefaler å bruke kniv eller blyantspisser spesielt egnet for pastellblyanter. 


  Blyantspissere for pastellblyanter fra Cretacolor og Derwent

  Man må spisse i enda svakere ”vinkel” enn hva man er vant til ved andre blyanter. Materialet i pastellblyanten er mer tørt og ”pulviserende”, enn det materialet du finner i andre typer blyanter. Derfor vil knivblader og spissere bli raskere sløve enn hva vi er vant til. Det er viktig å bytte blader jevnlig for et godt resultat!
  Se våre blyantspissere i nettbutikken >>

  Oljepasteller

  Oljepastell lages av pigmentblandinger, hydrokarbonvokser og dyrefett, og de er mer like vokskritt enn vanlig tørrpastell. Oljepastellene vi distribuerer er myke og har et høyt pigmentinnhold.