Close
0 produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Preferanser
  Søk

  Linotrykk

  Linotrykk er enkelt og morsomt!
  Du kan trykke vannbasert med akryl, eller med oljemaling.

  I grafisk terminologi defineres linoleumstrykk som høytrykk. Dvs at motivet som skal trykkes er det som ikke er skåret vekk på platen.

  Dette trenger du:

  • Linokniver med forskjellige blader
  • Linoleumsplater
  • Gummi valse, farger og papir.
  • Bruk en treplate som skjæreplate, helst med en list som kant, så den ikke glir på bordet når du skjærer i linoleumsplaten.

  Vi anbefaler L&B vannløselig Block Printing Colour, men det meste som avgir farge og tørker kan brukes. Ønsker du å bruke oljemaling trenger du Block Printing Medium.
  Bruk et motiv i sort strek, tegn gjerne rett på platen med sort tusj av ulik tykkelse. skjær bort de feltene du ikke vil trykke. Varm gjerne linoleumsplaten med hårføner eller i mikrobølgeovn, så blir den lettere å arbeide med.
  NB! Når du skjærer ut motivet, husk å skjære fra deg.

  Utstyr for linoleumstrykk

  Vi har et godt utvalg av kniver og valser for hobby og profesjonelle.
  For nybegynnere anbefaler vi verktøysett med skaft og 5 ulike blader. Våre valser kommer i bredde fra 12 - 20 cm.
  Tradisjonelle linoleumsplater: A5, A4 og A3.

  Soft Cut linoleumsplater: Vi har også plater med mykere overflate som er lettere å arbeide med. Disse platene har noe kortere holdbarhet enn de tradisjonelle linoleumsplatene.

  SoftCut gir gode trykkresultater på papir, kartong og tekstil. Egner seg også på buede trykkflater siden platene er mer fleksible enn tradisjonelle linoleumsplater.
  Finnes i formatene 10x15cm, 20x15cm og 30x20cm.
  Vi tilbyr også praktiske arbeidsplater i tre som legges på bordet med hake for bordkanten.
  Gjør arbeidet enklere og sikrere. Fåes i formatene 20x30cm og 30x40cm.

  Trykkingen

  Bruk en glassplate som er større enn linoleumsplaten. Stryk på fargen så den dekker jevnt. Legg linoleumsplaten på glassplaten og bruk gummivalsen i horisontale og vertikale bevegelser. Linoleums-platen er nå påført farge og er klar til bruk.
  Legg papiret forsiktig på platen og stryk jevt over hele trykkflaten, Ta flere trykk og eksperimenter med forskjellig papir for å finne det riktige utrykket. Rengjør platen i vann og bruk den igjen med nye farger på det samme motivet.