Close
0 produkter - kr 0,00
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Inkl/eks MVA
  Søk

  DIY: Tie-Dye med Inktense kritt


  Gjør det selv: Enkel Tie-Dye med Derwent Inktense Blocks på bomull

  Eksperimenter med tie-dye på klesplagg og tekstiler hjemme. I denne guiden kan du enkelt gjenskape tie-dye-teknikker ved å bruke Inktense Blocks, i stedet for grisete farge. Det er heller ikke noe behov for bløtlegging eller skylling! Perfekt for oss som liker det enkelt. 

  Materialer

   

  Derwent sett Inktense kritt 12

  2300442 unik vannlø.8x8x75mm

   

  Derwent sett Inktense kritt 24

  2300443 unik vannlø.8x8x75mm

   

  Derwent sett Inktense kritt 36

  2301979 unik vannlø.8x8x75mm

   

  Derwent sett Inktense kritt 72

  2301980 unik vannlø.8x8x75mm

  Steg 1

  Først kan du samle alt materialet du trenger, og forberede området du skal jobbe på. Denne teknikken fungerer på alt av bomullsmateriale, du kan for eksempel kjøpe en ensfarget hvit t-skjorte eller et putevar som du kan dekorere. I tillegg til stoffet ditt trenger du Inktense-kritt, en spritzer, et papir og gummistrikker. Klinkekuler/isoporballer etc. er valgfritt, men de gjør det lettere å knyte gummistrikkene. Legg bakepapir/beskyttelsesark for å unngå søl på arbeidsflaten. (Avis anbefales ikke, ettersom blekket fra papiret kan overføres til arbeidet ditt.)

  Steg 2

  Plasser en klinkekule etc. under stoffet og bind en gummistrikk rundt den fra den andre siden. Hvis du ikke vil bruke disse, kan du bare klemme stoffet i stedet, og binde gummistrikken rundt. Jo større område som bindes, jo bredere blir de særegne fargesirkelene. Gjør dette flere ganger over stoffet der du ønsker at sirklene skal vises.

  Steg 3

  Brett papiret i to som på bildet. Bruk en skalpellkniv for å barbere et Inktense kritt forsiktig på papirret til du har en sjenerøs mengde med pigment å jobbe med. Jo mer krittstøv du lager, desto mer intens vil fargen bli. Putt krittstøvet forsiktig ned i en spritzer som er ferdigfylt med vann. Sett lokket på spritzeren og rist kraftig til alt av krittet har løst seg opp i vannet.

  Steg 4

  Deretter er det bare å spraye fargen over hele stoffet. I motsetning til tradisjonelle tie-dye teknikker der stoff vanligvis blir dynket i blekk fra en flaske, vil pigmentet bare sitte nøyaktig der du sprayer, så pass på at du dekker over alt hvor du ønsker farge. Bruk så mange farger du ønsker, og eksperimenter med forskjellige teksturer, farger og effekter du kan lage med spritzeren.

  Steg 5

  Når du er ferdig med å spraye, lar du stoffet tørke over natten eller til det er ta-på-tørt. Fjern gummistrikkene for å se det ferdige designet. Alle Inktense-produkter fra Derwent er permanente når de er tørre, og kan trygt vaskes for hånd på en kald temperator (maks 30°). Det anbefales å kun bruke vann, og unngå sterke vaskemidler.

  Lykke til!

  Vi er miljøfyrtårn sertifisert