Close
0 produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Preferanser
  Søk

  Vi har det du trenger til linotrykk!

  Vi har det du trenger til linotrykk

  Linotrykk er enkelt og morsomt! Du kan trykke vannbasert med akryl, eller med oljemaling. I grafisk terminologi defineres linoleumstrykk som høytrykk. Dvs at motivet som skal trykkes er det som ikke er skåret vekk på platen.

  Dette trenger du

  • Linokniver med forskjellige blader
  • Linoleumsplater
  • Gummivalse, farger og papir.
  • Bruk en treplate som skjæreplate, helst med en list som kant, så den ikke glir på bordet når du skjærer i linoleumsplaten

  Vi anbefaler L&B vannløselig Block Printing Colour eller Golden OPEN - en saktetørkende akrylmaling, men det meste som avgir farge og tørker kan brukes. Ønsker du å bruke oljemaling trenger du Block Printing Medium. Bruk et motiv i sort strek, tegn gjerne rett på platen med sort tusj av ulik tykkelse. skjær bort de feltene du ikke vil trykke. Varm gjerne linoleumsplaten med hårføner eller i mikrobølgeovn, så blir den lettere å arbeide med.

  NB! Når du skjærer ut motivet, husk å skjære fra deg.

  Ønsker du å lære mer om linotrykk? Du finner vår guide her.

  Farger til lino- og monotrykk

  Lefranc & Bourgeois vannløselig trykkfarge i 13 farger. Linofargen er vannbasert og egner seg godt til linotrykk, tresnitt og tekstilprinting og til bruk på skolen. 

  Gå til L&B trykkfarge i nettbutikken

  Bland dine egne trykkfarger med OPEN fra Golden Artist Colors. OPEN fra Golden er en akrylmaling med vesentlig lengere tørketid enn tradisjonelle akrylmalinger. På grunn av den langsomme tørketiden egner OPEN seg også veldig godt til ulike trykketeknikker, som tresnitt, lino og mono.

  Les mer om Golden OPEN her


  Linoleumsplater

  Tradisjonelle linoplater

  Standard brun linoleumsplate til linotrykk. Motivet tegnes på platen og skjæres frem med linokniver. Finnes i tre formater A5, A4, og A3.

  Soft cut linoplate - en mykere linoplate

  Soft cut linoplate - en ekstra myk linplate som er lett å skjære i. Den er spesielt gunstig for barn og andre som syntes tradisjonell linoleum er hard og vanskelig å skjære i. Kommer i tre størrelser.