Velkommen til www.torso.no - Nettbutikken med det du trenger innen kunst, design og tegning  Rask levering med Bring, hjemlevering og hent i butikk  Enkel betaling med kort, Vipps eller faktura  

 

Close
0 produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Preferanser
  Søk

  Pantone

  PANTONE Color of The Year 2020

  PANTONE 19-4052 Classic Blue som Pantone Color of the Year 2020, er en varig blå fargetone som gir ro og selvtillit. Fargen fremhever vårt ønske om et pålitelig og stabilt fundament som vi kan bygge når vi krysser terskelen til en ny tid. PANTONE 19-4052 Classic Blue fargen er klassisk og elegant i all sin enkelhet, og minner om skumringen på himmelen. En reflekterende blå tone, som fremmer motstandsdyktighet, hjelper konsentrasjonen og bringer klarhet. Vi sentrerer tankene våre på nytt.
  Fargen preger våre psyker som en avslappende farge, og gir en følelse av fred og ro til den menneskelige ånd og gir tilflukt, men egner seg også til avslappet samhandling. Når teknologien fortsetter å løpe foran menneskets evne til å behandle alt, er det lett å forstå hvorfor vi trekker til farger som er ærlige og gir løfter om beskyttelse. Forbundet med tilbakekomsten av en annen dag, er PANTONE 19-4052 Classic Blue en universiell favoritt.

  Nedlasting av PANTONE-farger. Ved kjøp av nye Pantonevifter, registrer produktet på "myPantone" for å laste ned programvaren. Color Manager vil da oppdatere alle de nyeste fargene til din kreative programmvare.
  Registrer deg HER og last ned programvaren.

  PANTONE Color Manager

  Har du en gammel vifte? Etter en stund så blir fargeviftene slitte etter bruk. Ved mye bruk blir også fargen falmet av sollys. Har det gått noen år siden du investerte i nye pantonevifter? Eller trenger du de nyeste fargene som har kommet på markedet. Ta gjerne kontakt med oss om hvilke vifter som passer for deg.

  Kryssreferanse Tenger du fra tid til annen å refferere til andre pantonesystemer. Følg denne linken så kan du enkelt konvertere den ene pantone fargen til en annen pantone farge. 

  PANTONE Extension for Adobe Creative Cloud - Nyhet!

  Nøkkel egenskaper:

  • Tilgang til alle pantone farger og biblioteker
  • Enkel konvertering til pantonefarger fra HEX, CMYK og RGB
  • Lag og del universelle fargepaletter
  • Referer enkelt til dine fysiske bøker og kjøp av fysiske fargeprøver
  • Søk og filtrer raskt gjennom farger
  • Få de fargene som gir de nærmeste pantonefarge-harmonier
  • Krysshenvisning på fargetreff på tvers av pantone-biblioteker

  Tilgjengelig i:

  • Photoshop
  • Indesign
  • Illustrator

  Følg link for ytterligere info HER.

  Hva er PMS, CMYK, RGB og LAB fargekoder?

  En farge-gamut er et visst utvalg av farger som kan gjengis ved hjelp av ulike verktøy som for eksempel en tv- eller dataskjerm. Man bruker også begrepet i forbindelse med trykking og utskrift av bilder og lignende.

  Noen vanlige farge-gamuter er: PMS,  CMYK, RGB, LAB.

  Pantone (Pantone matching system – PMS)

  Pantone Inc. står bak et fargesystem som brukes i trykkerier og av designere. Systemet ble lansert på 60-tallet, og gir et fullstendig system for å angi farger enda mer presist enn det CMYK klarer å gjøre. Pantone inneholder presise koder og fargekart som angir fargene. Hver farge er konsis og kan finnes i en oversikt (fargekart) uavhengig av utstyr og så videre. Disse fargene er nøyaktig like uansett, mens en farge angitt som CMYK kan variere noe.

  Pantone egner seg godt til trykking av solide farger som man finner i logoer og lignende. Da kan man være sikker på at nyansene er like uansett utstyr. Det er bare å angi korrekt PMS-verdi. I bilder med flere farger, for eksempel fotografier, så kan CMYK være et bedre alternativ. CMYK-farger er gjerne billigere enn Pantone-farger, så økonomi er også en faktor man må ta høyde for.

  CMYK (cyan, magenta, yellow, black)
  Dette fargesystemet brukes mye i forbindelse med trykk og reproduksjon. Det er vanlig å jobbe med foto på datamaskinen ved hjelp av RGB-gamuten. Dermed må man på et eller annet tidspunkt konvertere filen til et CMYK-format. Da blir det viktig å forstå hvordan de ulike gamutene ser ut, og at fargene på utskriften kan se annerledes ut enn på skjermen. I tillegg produseres en CMYK-farge ved hjelp av ulikt utstyr som blander ulike farger, for å oppnå det endelige resultatet. Dette kan føre til litt ulike nyanser avhengig av hvor utskriften/trykket gjøres.

  RGB (red, green, blue)
  RGB er en additiv fargemodell. Den egner seg godt når man jobber med foto, selv om man gjerne forholder seg til CMYK når selve utskriften skal foregå. Det er en diskusjon omkring hvilke farge-gamut man skal bruke når man jobber med bilder som skal skrives ut. Siden skrivere i utgangspunktet forholder seg til CMYK, er det enkelte som mener man bør jobbe med denne farge-gamuten i hele prosessen. De aller fleste kilder mener likevel at det beste er å jobbe med RGB (eller varianter av denne) underveis, fordi den gir enda mer kontroll over fargene enn CMYK og fordi RGB er enklere å konvertere til CMYK. 

  De fleste skjermer (datamaskin, mobil, tv osv.) man ser på bruker RGB.

  LAB (CIELAB)
  Dette er en fargemodell vedtatt av CIE. Modellen beskriver farger ved hjelp av tre sett verdier:

  1. Luminance (graden av lyshet)
  2. A – fargen på en skala som ligger mellom rødt og grønt
  3. B – fargen på en skala som ligger mellom gult og blått