Velkommen til www.torso.no - Nettbutikken med det du trenger innen kunst, design og tegning

 

Close
0 produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Preferanser
  Søk

  Blyanter og pasteller

  Blyanter

  Blyet i blyanter er laget av grafitt som er en myk form for karbon blandet med leire. Grafitt fås i mange varianter, som blyant, rund stift, firkantet, mine eller som pulver.
  Grafitt finnes i mange hardheter fra den mykeste 9B til den harde 9H. En vanlig skriveblyant ligger i midten av skalaen og kalles gjerne HB.

   

   

  Fargeblyanter

  Vi har fargeblyanter i flere ulike kvaliteter. Den viktigste forskjellen mellom dem, er om de er vannløselige eller ikke. Vannløselige fargeblyanter, også kalt akvarellblyanter, kan løses i vann med en pensel og fargene kan blandes som akvarellfarger. Fargenes mykhet og lysektehet er andre egenskaper som skiller fargeblyanter. God lysektehet er viktig for å bevare fargene over tid.

  Decorativ distribuerer fargeblyanter fra Derwent og Cretacolor.

  Pasteller

  Pasteller lages ved å blande fargepigmenter med kritt og bindemiddel. Vi skiller gjerne mellom bløte og harde pastellkritt. Forskjellen er hovedsakelig at det er mer bindemiddel i de harde, noe som gjør at de egner seg bedre til skarpe linjer og konturer. Det finnes også pastellblyanter som ser ut som en vanlig fargeblyant, men som har pastellkrittets egenskaper. Egner seg godt til detaljer og skisser. Be om fargekart hos din forhandler.

  Decorativ distribuerer pasteller fra Cretacolor, Derwent og Mungyo